Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 27 aprilie – 10 mai 2015.

Conform meteorologilor, în Banat, la începutul primei săptămâni valorile termice vor scădea accentuat, de la maxime în data de 27 aprilie, în medie regională, de 24…25 de grade şi minime de 10…12 grade, până la 11…12 grade pe parcursul zilei de miercuri, 29 aprilie, şi în jur de 4 grade joi dimineaţa.

Apoi temperaturile vor creşte uşor şi se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei.

Astfel, valorile diurne vor oscila între 17 şi 22 de grade, iar cele nocturne între 6 şi 10 grade. Vor fi posibile ploi aproape zilnic, pe tot parcursul intervalului de prognoză.

În jurul datei de 28 aprilie vor fi mai ales averse, pe arii extinse şi moderate cantitativ.

Intervalul 29 aprilie – 3 mai va fi caracterizat, în Crişana, de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu media regională a temperaturilor maxime între 10 şi 18 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra pe 29 aprilie), iar cea a minimelor de 3…6 grade.

Apoi, până la mijlocul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, temperaturile diurne tinzând spre 22 de grade, iar cele nocturne oprindu-se la 10 grade.

Din 7 mai şi până la sfârşitul intervalului, vremea se va răci, iar valorile termice medii se vor situa uşor sub cele normale în această perioadă. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată aproape în fiecare zi, până la sfârşitul intervalului.

Vor fi şi averse, însemnate cantitativ pe 28 aprilie, dar izolat şi în jurul datelor de 1, 2, 5, 6 şi 9 mai.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.