Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 2 martie – 15 martie 2015.

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii martie, cu temperaturi maxime de 10-14 grade şi minime între -1 şi 4 grade, mediat pe regiune.

Începând din data de 5 martie însă, valorile termice vor marca o scădere, astfel încât mediile de 5-8 grade ziua şi -3 şi zero grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar.

Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creştere ce se vor situa din nou, cu mici variaţii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, acestea urmând a fi mai însemnate cantitativ în noaptea de 2/3 martie, când vor fi ploi, dar şi în zilele de 5 şi 6 martie când se vor semnala precipitaţii mixte.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, ploile vor fi slabe, pe spaţii mai restrânse, în principal în jurul datei de 10 martie.

În zona Crişanei, intervalul de referinţă va debuta cu o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii martie, concretizată prin maxime de 8-13 grade şi minime de -1 până la 4 grade, medii regionale.

Începând din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scădere, astfel încât mediile de 5-7 grade ziua şi între -4 şi -2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creştere ce se vor situa peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, acestea urmând a fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în noaptea de 2/3 martie, când vor fi ploi, dar şi în zilele de 5 şi 6 martie când se vor semnala lapoviţă şi ninsoare.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, ploile vor fi slabe, pe spaţii mai restrânse, în principal în jurul datei de 10 martie.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.