Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 19 februarie – 3 martie 2024.

În Banat, în primele zile media temperaturilor maxime se va situa între 10 și 12 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade.

Între 23 și 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15…17 grade și a minimelor de 4…7 grade.

În zilele care vor urma, regimul termic va fi în general în scădere, iar temperaturile vor reveni la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului de prognoză.

Temporar va ploua, pe alocuri slab cantitativ până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi pe arii mai exinse, iar în unele intervale de timp moderat cantitativ.

În Crișana, în primele patru zile media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade.

Între 23 și 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15…17 grade și a minimelor de 5…8 grade.

În zilele care vor urma, regimul termic va fi în scădere, iar în medie maximele termice vor fi de 10…13 grade, iar minimele de 1…4 gade.

Temporar va ploua aproape în fiecare zi, slab în prima săptămână, apoi vor fi și perioade în care ploile vor fi moderate cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.