Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 29 ianuarie – 11 februarie 2024.

În Banat, în primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie de 3…5 grade, ulterior se va încălzi ușor, astfel în ultima zi din ianuarie și în primele două zile din februarie sunt prognozate maxime de 7…8 grade.

O perioadă caldă este estimată începând din 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general peste 10 grade, cu posibile valori de 14…15 grade în zilele de 4, 5 și 6 februarie.

Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora de -6…-4 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori în general pozitive, cuprinse între 0 și 4 grade.

Prognoza indică o probabilitate ridicată pentru precipitații în 2 și 3 februarie și în perioada 7 – 11 februarie.

În Crișana, până în 2 februarie valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3…6 grade și de -6…-4 grade pentru cele minime.

O perioada caldă este estimată începând cu 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general de 8…11 grade, iar a celor minime va fi cuprinsă între 0 și 4 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu seara zilei de 1 februarie, dar și pe 2 și 3 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 7 – 11 februarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.