Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 25 iulie – 7 august 2022.

În Banat, până spre finalul primei săptămâni va fi caniculă aproape în fiecare zi, iar media maximelor termice se va situa în general între 34 și 37 de grade. Totodată, minimele termice vor fi în medie între 16 și 20 de grade.

În intervalul 31 iulie – 2 august valorile de temperatură vor scădea astfel că maximele termice vor avea o medie ce se va situa între 28 și 30 de grade, iar minimele termice între 15 și 18 grade.

În zilele care vor urma se va încălzi din nou, în medie cu 4…5 grade maximele și cu 2…3 grade minimele.

Ploi de scurtă durată și izolate vor fi posibile în fiecare zi. Excepție va face finalul lunii iulie, când pe arii extinse se vor semnala averse, posibil și cu caracter torențial.

În Crișana, până în data de 30 iulie valorile termice se vor menține ridicate, astfel că media maximelor va avea variații între 32 și 36 de grade, iar a minimelor între 15 și 18 grade.

În intervalul 31 iulie – 2 august media temperaturilor va scădea, cu aproximativ 4…5 grade a maximelor și cu aproximativ 2 grade a minimelor.

Ulterior se va încălzi din nou, iar în ultimele zile ale intervalului maximele termice vor fi în medie de 31…33 de grade, iar minimele termice vor avea o medie de 15…17 grade.

Ploi de scurtă durată și izolate vor fi posibile în fiecare zi. Excepție va face finalul lunii iulie, când pe arii extinse se vor semnala averse, posibil și cu caracter torențial.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.