Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 18 aprilie – 1 mai 2022.

În Banat, în perioada 18 – 20 aprilie vremea va fi deosebit de rece, media maximelor urmând a se situa în jurul a 11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie, temperatura aerului va crește treptat, astfel încât în ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18…19 grade în medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 – 27 aprilie.

Din 27 aprilie și până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională caracteristică fiind de 16…18, în medie. Minimele vor fi de 0…1 grad la începutul intervalului, apoi vor fi în creștere până spre valori medii de 8 grade în data de 27 aprilie.

Ulterior datei de 27 aprilie și până la sfârșitul intervalului, tendința temperaturii aerului este de scădere ușoară spre medii în jurul a 6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17 -20 aprilie și din nou în intervalul 22 30 aprilie.

În Crișana, vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 10…11 grade. Ulterior zilei de 20 aprilie, temperatura aerului va crește spre valori medii ale maximelor de 17…18 grade, valori ce vor caracteriza întreg intervalul 22 -27 aprilie, apoi va scădea până spre 16 grade la sfârșitul intervalului.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura va fi de -1…0 grade în primele 3 nopți, apoi va crește până spre 8 grade în 26 aprilie.

În perioada 27 aprilie – 01 mai media minimelor va scădea treptat spre valori în jurul a 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 19 și 20 aprilie, apoi în intervalul 22 aprilie – 01 mai.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.