Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 20 august – 2 septembrie 2018.

În Banat, până în data de 24 august vremea va fi călduroasă în orele amiezelor, media temperaturii maxime urmând a se situa în jurul valorii de 33 de grade.

În următoarele trei zile valorile diurne vor scădea treptat, astfel că în ziua de 27 august media pe întreaga regiune va fi de cel mult 25 – 26 de grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, urmând ca, până spre sfârşitul intervalului, media regională să fie de 28 – 29 de grade. În ceea ce priveşte temperaturile minime, până în data de 26 august, variaţiile vor fi nesemnificative, media regională situându-se în jurul a 18 grade.

După această dată, valorile termice vor scădea până spre medii de 12 grade în zilele de 28 şi de 29 august, pentru ca până la sfârşitul intervalului mediile temperaturilor minime să crească uşor şi să ajungă la 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii relativ extinse şi mai însemnate cantitativ va fi ridicată între 23 şi 28 august.

În Crişana, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi călduroasă, media regională a maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 33 de grade.

Ulterior, temperaturile maxime vor scădea şi vor ajunge la medii de 24 de grade, în 27 august, apoi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni vor creşte uşor şi vor atinge 27 – 28 de grade, în medie.

Până în data de 26 august, valorile termice nocturne nu vor varia semnificativ, situându-se în jurul mediei de 16 grade, apoi vor scădea spre medii de 11 grade, pentru ca ulterior, până la sfârşitul intervalului, să se atingă în medie valori de 12 – 13 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalul 22 – 28 august, iar între 25 şi 27 august acestea vor fi mai însemnate cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.