Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 30 iulie – 12 august 2018.

În Banat, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, astfel că temperaturile maxime vor depăși local 30 de grade.

În același timp și temperaturile minime se vor situa în medie peste cele caracteristice acestei perioade, cu valori de 17…20 de grade.

A doua parte a intervalului va continua cu valori termice ridicate, medii în jurul a 32 de grade, însă vor marca o scădere până la final, spre 30 de grade, iar minimele vor fi în principal mai scăzute decât în prima parte, în jurul a 16…18 grade.

Local și temporar va ploua în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar mai intens și mai frecvent în intervalul 31 iulie – 4 august.

În Crișana, regimul termic va caracteriza o vreme călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, astfel că mediile regionale ale temperaturilor maxime vor atinge 30…32 de grade.

În intervalele 2…4 august și din nou în 9…12 august se vor înregistra în medie maxime de 28…30 de grade.

Nopțile vor fi mai calde decât în mod caracteristic acestei perioade până în data de 3 august, când minimele vor fi în general de 18…20 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, iar în săptămâna a doua se vor menține în medie la valori de 16…17 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, dar aversele vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datelor de 1, 2, 3 august și din nou în 10 și 11 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.