Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 114 februarie 2021.

În Banat, în prima săptămână vremea se va încălzi treptat și se vor înregistra valori termice mult mai ridicate decât în mod normal la această dată.

Media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 15 grade, iar a minimelor va atinge 4…5 grade.

În cea de a doua sătămână se va răci, astfel încât în ultimele zile media maximelor termice va fi între 2 și 6 grade, iar a minimelor între -6 și -2 grade.

Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a doua.

În Crișana, vremea va intra într-un proces de încălzire până spre sfârșitul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime se va situa între 10 și 14 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade.

În cea de a doua săptămână se va răci treptat, mai ales în ultimele zile; în general, media maximelor termice va fi de 3…5 grade, iar a minimelor de -6…-3 grade.

Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.