Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 2 15 septembrie 2019.

În Banat, prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32…33 de grade în 2 septembrie, până spre 26…27 de grade în data de 4 septembrie, după care va crește spre 30 de grade în zilele de 5 și 6 septembrie și ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie.

În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 23 și 25 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa între 14 și 16 grade în perioada 2 – 9 septembrie, apoi va avea o tendință de scădere ușoară, spre 12 grade, valoare ce se va înregistra până la finalul intervalului.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7 – 11 septembrie când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze și cantități mai însemnate de apă.

În Crișana, regimul termic al valorilor diurne va fi destul de oscilant în prima săptămână, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32…33 de grade în 2 septembrie, până spre 26 de grade în data de 4 septembrie, după care va crește spre 29…30 de grade în zilele de 5 și 6 septembrie și ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie.

În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 22 și 24 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa între 14 și 16 grade în perioada 2 – 9 septembrie, apoi va avea o tendință de scădere ușoară, spre 10…12 grade, valori ce se vor înregistra până la finalul intervalului.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7 – 11 septembrie când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze și cantități mai însemnate de apă.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.