Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 17 30 iunie 2019.

În Banat, în primele trei zile ale intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea medii de 28…29 de grade, fiind ușor mai ridicate față de normalul perioadei. Ulterior va urma un proces de încălzire, astfel încât, până în data de 22 iunie media maximelor se estimează a se situa în jurul valorii de 31 de grade.

Până spre sfârșitul intervalului de prognoză, media valorilor termice diurne la nivelul regiunii va fi de 30…32 de grade, iar vremea va fi călduroasă. Media regională a minimelor, până în data de 27 iunie nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 18 grade, urmând ca temperatura aerului să scădă ușor după această dată, spre o medie regională de 16 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice se va menține ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză.

În Crișana, în intervalul 20-22 iunie, temperatura aerului va marca o creștere, de la o medie regională de 29 de grade, valoare ce se va înregistra în primele trei zile ale intervalului, până spre 31 de grade, astfel încât vremea va deveni din nou călduroasă.

În cea de-a doua săptămână maximele diurne vor avea ușoare variații de la o zi la alta și se vor încadra între 29 și 31 de grade, în medie regională.

Până în data de 27 iunie, media temperaturile minime se va situa în jurul valorii de 17 grade, apoi va urma o scădere ușoară, spre medii de 15…16 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de referință.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.