Ziarul electronic al arădenilor

Cum să îți îmbunătățești bucătăria. Sfaturi și trucuri utile de la specialiști

Bucătăria este inima unei locuințe, locul unde poți prepara mâncăruri absolut delicioase, unde îți poți bea cafeaua în liniște deplină, chiar înaintea primelor raze de soare, locul unde miroase a măr copt și a scorțișoară, locul unde gusturile copilăriei revin la cină din doar câteva ingrediente.

Însă, pentru a te putea bucura din plin de beneficiile unei bucătării, este nevoie ca aceasta să fie complet utilată și să aibă tot ceea ce ai nevoie pentru a putea găti tot felul de mâncăruri delicioase.

Iată ce ai nevoie pentru a avea o bucătărie complet utilată

Chiar dacă bucătăria nu este una dintre camerele în care petreci foarte mult timp, precum dormitorul sau livingul, și această încăpere are nevoie să aibă o temperatură constantă, adecvată, un sistem de aerisire și de ventilație optim, pentru a te putea bucura din plin de experiențele din bucătărie. Pentru ca totul să fie în regulă, chiar și în perioada sezonului rece, ai nevoie de izolație termică (ideal ar fi ca toată casa sau apartamentul să beneficieze de așa ceva, pentru a păstra căldura, dar și pentru a reduce pierderile). În plus, doar o temperatură constantă va proteja electrocasnicele pe care le ai în bucătărie.

Pentru a te putea bucura de mâncăruri delicioase, ai nevoie ca alimentele să fie corect depozitate, astfel că o ladă frigorifică de 200 l de la Dexo.ro poate fi ajutorul perfect în asemenea situații. În plus, aceasta poate fi ideală dacă vrei să ai alimente pline de nutrienți și în mijlocul iernii, astfel că poți congela legume din propria grădină pe care le poți folosi apoi pentru a realiza mâncăruri fabuloase.

Dacă îți dorești ca bucătăria ta să fie perfect funcțională, ai nevoie să îți amenajezi corect spațiul, pentru a profita din plin de orice loc, dar și pentru a avea lucrurile la îndemână atunci când te apuci de gătit. Astfel, poți așeza dulapuri pentru depozitarea lucrurilor din bucătărie în așa fel încât să poți folosi la maximum spațiul. Poți opta pentru corpuri suspendate, pentru dulapuri subțiri și înalte sau, de ce nu, poți adăuga câteva rafturi suplimentare în cămară, unde poți depozita lucrurile de care nu ai nevoie în fiecare zi.

Confortul este important chiar și în bucătărie, așadar, dacă spațiul îți permite, poți amenaja un colț în care poți avea o măsuță cu un fotoliu (sau chiar cu un balansoar) ideal pentru cafeaua de dimineață sau pentru serile în care îți dorești să savurezi un ceai departe de toată lumea din casă.

Nu uita de decor, chiar dacă este vorba de bucătărie, aceasta trebuie să arate superb, astfel te vei simți mult mai bine ori de câte ori vei avea treabă sau te vei relaxa în balansoarul de lângă fereastră. Așadar, câteva plante verzi vor face minuni și vor transforma complet locul. Nu uita de o vază cu flori proaspete și colorate (în anumite perioade ale anului poți opta pentru unele parfumate) care vor înveseli atmosfera.

Dacă îți dorești o bucătărie complet funcțională și care să arate exact așa cum vrei, nu îți rămâne decât să urmezi sfaturile din materialul de mai sus, să îți stabilești un buget și să te apuci de cumpărături!

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.