Ziarul electronic al arădenilor

Cum faci corect un test drive la o mașină rulată?

Unul dintre cei mai importanți pași atunci când cumperi o mașină second-hand este realizarea unui test drive. Pentru a maximiza evaluarea pe care o faci unei mașini rulate înainte de achiziție, există câțiva pași pe care ar trebui să îi faci înainte.

În acest fel, vei putea fi sigur de două aspecte foarte importante: că nu îți pierzi timpul și că nu investești greșit într-o mașină de care nu te vei putea bucura și care îți va crea probleme.

Dacă știi cum și ce traseu ar trebui să îți faci pentru a testa o mașină, atunci înseamnă că vei reuși să faci o achiziție bună. Numărul de kilometri, aspectul (atât la exterior, cât și la interior), confortul, felul în care te simți la volan și vechimea unei mașini sunt, într-adevăr, detalii importante, însă nu sunt singurele care contează. Așadar, descoperă aici mașini rulate în cazul în care te-ai pus deja în temă cu modalitățile de testare, iar dacă sunt aspecte care încă nu îți sunt familiare, citește cu atenție sfaturile de mai jos.

Iată ce trebuie să știi pentru a face un test drive la o mașină rulată

Este foarte important să alegi strategic locul unde vei face test drive-ul. Nu este suficient să conduci o mașină într-o parcare sau, în general, doar pe drum drept. Setează-ți un traseu care îți permite și să accelerezi, astfel încât să îi poți testa puterea, dar care include și părți cu rampe sau teren accidentat pentru a-ți da seama dacă mașina are sau nu probleme.

Nu te entuziasma din primele minute și fii mereu atent la eventualele erori care pot apărea în bord. Ascultă motorul în timp ce accelerezi, transmisia în timp ce mergi și frânele în timp ce încetinești. O pedală de frână care pulsează indică adesea rotoare de frână deformate, în timp ce o pedală care se lasă spre podea înseamnă frâne uzate peste limitele admise sau probleme cu cilindrul principal al mașinii. De asemenea, fii atent și la aerul care vine prin orificiile de ventilație, inclusiv dacă simți miros de benzină sau de gaze de eșapament. Poți identifica posibilele problemele și după cât de ușor se mișcă volanul – schimbarea direcției ar trebui să se poată face cu ușurință, fără să depui eforturi pentru a controla volanul stânga-dreapta.

Chiar dacă test drive-ul s-a desfășurat fără probleme, nu uita ca înainte de achiziție să duci mașina la un mecanic autorizat, pentru a-i face o diagnoză amănunțită. Este foarte posibil să nu îți poți da seama de unele probleme din istoricul mașinii doar din urma unui test drive. Dealerul sau persoana de la care te-ai hotărât să cumperi o mașină rulată nu ar trebui să îți refuze acest drept și nici pe cel de a testa mașina și pe un teren mai dificil. În caz contrar, este destul de clar faptul că mașina poate avea anumite defecțiuni de care el nu ar vrea să afli.

Dacă vrei să faci achiziții sigure de mașini rulate, poți consulta catalogul de modele de pe site-ul celor de la Automobile.lamaritec.ro

sursa foto: freepik.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.