Ziarul electronic al arădenilor

Cum alegi corect încălțămintea pentru fotbal

Îți place să-ți petreci timpul liber jucând fotbal? În afară de tricou și șort, ai nevoie și de încălțămintea potrivită, care să-ți garanteze performanța. Din fericire, există diverse modele de ghete pentru fotbal, pe care le poți alege în funcție de câteva criterii importante.

Descoperă cum alegi corect încălțămintea pentru fotbal și de ce trebuie să ții cont, din rândurile de mai jos!

Verifică materialul încălțămintei pentru fotbal

În primul rând, înainte de a achiziționa o pereche de ghete pentru fotbal, verifică materialul din care sunt realizate. Poți alege dintre numeroase modele de ghete pentru fotbal. Acestea sunt cele mai comune modele spre care te poți îndrepta:

  • Ghete de fotbal cu inserții din piele. Aceste încălțări sunt confortabile în timpul purtării, însă necesită o îngrijire atentă. Pentru a păstra ghetele de fotbal cât mai mult timp, nu uita să le cureți, să le speli și să le dai cu cremă după orice purtare.
  • Ghete de fotbal realizate din componente sintetice și rezistente. Spre deosebire de modelele cu componente din piele, cele confecționate din componente sintetice sunt mai ușor de întreținut.
  • Pentru o partidă reușită de fotbal, poți alege și ghete de fotbal cu microfibre. Acestea sunt cele mai ușoare încălțări, la fel de durabile precum celelalte modele.

Optează pentru încălțăminte în mărimea potrivită

Pentru confortul tău în timp ce joci fotbal, este esențial să cumperi ghetele în mărimea potrivită. Ghetele trebuie să-ți ofere suficient spațiu pentru degetul mare, însă acestea nu vor fi atât de largi încât picioarele să-ți iasă în timp ce alergi. În caz contrar, nu vei putea alerga rapid după minge și îți poți pierde simțul de atingere al mingii de fotbal.

Indiferent dacă alegi să cumperi ghetele de fotbal dintr-un magazin fizic sau de pe un site, asigură-te că verifici mărimile, pentru că pot să difere în funcție de marcă sau de model. Vrei să cumperi online? Ai în vedere tabelul cu mărimi, disponibil pe pagina cu ghetele de fotbal selectate. Pentru o partidă de fotbal de succes, ar fi bine să nu simți ghetele atunci când alergi.

Alege încălțămintea pentru fotbal în funcție de teren

Nu în ultimul rând, în selectarea corectă a încălțămintei pentru fotbal, trebuie să fii atent și la terenul pe care joci.

De pildă, fotbalul se poate juca atât pe gazon, cât și în sala de sport sau pe terenurile cu tartan. Terenurile cu tartan sunt populare printre amatori, așa că pe această suprafață nu ai nevoie de ghete cu crampoane sau modele tradiționale, ci de ghete special concepute pentru tartan, care fac față unui teren artificial, fiind prevăzute cu crampoane mici.

Când cumperi ghete de fotbal, vei întâlni abrevieri de tipul FG sau SG, care îți indică tipul de sol pentru care sunt indicate încălțările. Astfel, SG reprezintă Soft Ground, deci teren moale. În acest caz, îți trebuie încălțăminte pentru fotbal cu lame sau cu crampoane de metal, care oferă o aderență mai bună.

Joci fotbal pe un teren uscat și dur? Nu-ți cumpăra aceleași ghete de fotbal, ci modele mai grele, de tipul FG sau Firm Ground, care sporesc gradul de confort. Aceste ghete au o greutate redusă și au crampoane mai scurte, realizate dintr-un cauciuc special.

Există și ghete de fotbal special concepute pentru fotbalul în interior, pe teren sintetic. Talpa din cauciuc dur a ghetelor de fotbal pentru teren sintetic îți oferă stabilitate, datorită greutății.

Ai în vedere aceste criterii, astfel încât să achiziționezi modelele ideale de încălțăminte pentru fotbal.

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.