Ziarul electronic al arădenilor

Copii fugiţi de la un centru de plasament din Lipova, prinşi în gară cu droguri

Trei copii instituţionalizaţi, fugiţi de la Centrul de Plasament Lipova, între care unul având asupra sa substanţe susceptibile a fi droguri de risc, au fost prinşi în Stația CFR din Arad de jandarmii Grupării Mobile Timişoara.

Potrivit unui comunicat al jandarmilor, echipajul se afla în patrulare în municipiu Arad, iar în gară a văzut trei copii singuri care s-ar fi comportat suspect.

„Jandarmilor le-a atras atenţia comportamentul suspect al tinerilor, iar în urma identificării, s-a descoperit faptul că aceştia fugiseră din instituţia de protecţie socială. În timpul verificările efectuate conform procedurilor legale, jandarmii au depistat asupra unuia dintre cei trei substanţe susceptibile a fi interzise, materie vegetală de culoare verde-olive depozitată în foi de aluminiu”, se arată în comunicat.

Echipajul jandarmeriei a contactat Centrul de Plasament Lipova, întocmind totodată şi actele de sesizare pentru încălcarea prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Ulterior, dosarul a fost predat poliţiştilor arădeni pentru continuarea cercetărilor, iar copiii au fost preluaţi de reprezentanţii Centrului, un asistent social şi un psiholog.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.