Ziarul electronic al arădenilor

Controale pe drumurile dintre Arad și Timiș. Sunt vizate vehiculele de mare tonaj

Autoritățile din Arad și Timiș vor colabora pentru un control mai riguros al vehiculelor de mare tonaj care circulă pe drumurile dintre cele două județe, afectate de nerespectarea tonajului de către transportatori.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a avut, marți, o întâlnire cu omologul său din judeţul Timiş, Alin Nica, subiectul fiind infrastructura rutieră a celor două judeţe, respectiv controlul tonajului la maşinile cu gabarit care folosesc drumurile judeţene.

„Am stabilit astăzi, cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, măsuri pentru înăsprirea controlului tonajului mașinilor care transportă balast și alte încărcături pe drumurile județene dintre Arad şi Timiș. Ne-am întâlnit în localitatea Alioş şi am revăzut starea drumurilor modernizate, dar afectate de mașinile de mare tonaj ale transportatorilor care nu respectă restricțiile”, a afirmat Iustin Cionca.

Conform CJ Arad, anul trecut au fost aplicate „sute de amenzi“, însă fenomenul nu a putut fi stopat.

„Drumurile se degradează vizibil din cauza acestui flagel, iar în Timiş situaţia este şi mai gravă: se crapă pereţii caselor din localităţile tranzitate de maşinile cu mare tonaj. Anul acesta stabilim un set de măsuri împreună cu colegii din Timiș, să acționăm concertat pentru protejarea investițiilor și a proprietăților cetățenilor”, a mai afirmat Iustin Cionca.

La întâlnirea de marți au participat reprezentanţi ai celor două consilii judeţene, dar şi primari şi viceprimari din cele două judeţe.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.