Ziarul electronic al arădenilor

Consiliul Județean Arad implementează 7 proiecte prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020

1,14 miliarde de euro din fonduri europene au intrat în județele din vestul României în ultimii șapte ani, în sectorul public și privat, prin Programul Operațional Regional (POR).

Consiliul Județean Arad a fost unul dintre beneficiarii acestor bani, alături de primăriile din județ.

În sectorul public, județul Arad are în implementare 46 de proiecte finanțate prin POR 2014-2020, cu o valoare totală nerambursabilă de 158,9 milioane euro. Media de implementare la nivelul Consiliului Județean Arad este de aprox. 80%, mult peste media județului Arad, care este de aprox. 60%.

„Consiliul Județean Arad implementează 7 proiecte prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, cu o valoare totală nerambursabilă de 45 milioane de euro. Am modernizat, în total, 110 kilometri de drumuri județene, pe care unii spuneau că nu le vom face niciodată! Iată că le-am făcut, și încă din bani europeni! Am extins Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, cu un nou corp de clădire de 501 mp. Noul spațiu este dotat cu aparatură medicală modernă, cumpărată de Consiliul Județean tot din fonduri europene: un computer tomograf, un aparat radiologic și un ecograf cu funcții cardio. Am dotat Ambulatoriul din cadrul spitalului cu șapte echipamente medicale performante, conform standardelor europene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Cele 7 proiecte ale Consiliului Județean Arad finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 sunt:

  1. Modernizare Arad – Pâncota și reabilitare Buteni – Pâncota;
  2. Modernizare Sânpetru German – limită județ Timiș;
  3. Modernizare Pâncota -Seleuș și reabilitare Nădab-Seleuș;
  4. Modernizare Dorobanţi-Macea şi modernizare Pecica-Turnu;
  5. Modernizare Nădlac-Peregu Mare;
  6. Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad;
  7. Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, etapa a II-a.

Proiectele primăriilor din județul Arad, finanțate prin POR 2014 – 2020, vizează, cu precădere, reabilitarea și modernizarea de școli și grădinițe, creșterea eficienței energetice la clădiri publice și rezidențiale, reabilitarea unor obiective turistice și culturale, investiții în sistemul medical, modernizarea sistemului de transport public cu tramvaiul în municipiu, extinderea rețelelor de apă-canal, modernizarea drumurilor, amenajarea de piste de biciclete, realizarea de locuințe colective sociale, înființarea de creșe și centre sociale, extinderea și eficientizarea iluminatului public, realizarea de parcuri publice etc.

Pentru următorul ciclu de finanțare, proiectul strategic al Consiliului Județean Arad pe POR îl reprezintă modernizarea drumurilor  din nordul județului, o rețea de aprox. 70 km, cu o investiție în valoare de aprox. 50 de milioane de euro, prin care modernizăm legătura cu județul Bihor: Șepreuș – Cermei, Cermei – Vasile Goldiș – Beliu, Cermei – Berechiu – limită de judeţ spre Bihor și DN 79 – Mișca – Vânători- Apateu – Berechiu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.