Ziarul electronic al arădenilor

Consiliul Județean a cumpărat o clădire în centrul Aradului și o transformă în muzeu

Consiliul Județean Arad a preluat vineri, oficial, un palat de pe strada Unirii, din municipiu.

Clădirea a aparținut Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Aici a funcționat Facultatea de Științe Umaniste.

În palatul cumpărat de la Universitate, Consiliul Județean va amenaja secții de muzeu. Tranzacția se ridică la aprox. 200.000 de euro.

„Consiliul Județean investește în drumuri, în spitale, dar și în obiectivele culturale. Am cumpărat această clădire de la Universitate cu destinația precisă de muzeu, fiindcă avem peste 10.000 de exponate aflate în depozite și nepuse în valoare. Cu această ocazie mulțumesc și Universității pentru prețul rezonabil pe care l-a acceptat. Vom reda comunității un palat în centrul Aradului, reamenajat și pus în valoare, un spațiu istoric cu care ne propunem să contribuim la cunoașterea istoriei locale”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad are o contribuție importantă în restaurarea unor clădiri, palate, din centrul municipiului Arad.

Astfel, a restaurat clădirea Bibliotecii, Palatul Unirii (de pe Bulevardul Revoluției 81, unde a refăcut și Parcul Bujor Buda, cu sprijinul societății civile), Spitalul de Oncologie de pe strada Vincențiu Babeș și a depus un proiect și pentru fațada Spitalului Municipal.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.