Ziarul electronic al arădenilor

Conducerea CJ Arad, în autoizolare după ce a intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19

Toată conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Arad a intrat în autoizolare la domiciliu, începând de vineri, după ce a fost în contact, în BPN al PNL, cu colegi din partid confirmaţi ulterior ca fiind infectaţi cu COVID-19.

Directorul de comunicare din cadrul CJ Arad, Andrei Ando, a declarat, pentru Agerpres, că sunt în autoizolare preşedintele CJ, Iustin Cionca, şi cei doi vicepreşedinţi, Sergiu Bîlcea şi Răzvan Cadar.

„Preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi se vor supune testelor specifice chiar în cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.). Dacă vreun test va ieşi pozitiv, toţi ceilalţi angajaţi care am intrat în contact cu conducerea vom rămâne în autoizolare şi vom fi testaţi“, a spus Ando.

„Am intrat în auto-izolare la domiciliu, alături de familia mea, și aștept permisiunea oficială, din partea autorităților medicale, de a fi testat pentru depistarea unei eventuale contaminări cu virusul Covid 19. Am luat această măsură ca urmare a faptului că luni am participat la ședința Biroului Permanent Național PNL, unde unul dintre participanți a fost confirmat pozitiv. Voi continua să muncesc de acasă în perioada următoare și să țin legătura cu colegii, pentru rezolvarea problemelor județului. Nu am niciun simptom, dar respect recomandarea de auto-izolare, pentru a elimina orice pericol. Vă doresc tuturor sănătate și vă recomand să respectați măsurile de prevenție, să rămânem cu toții calmi și responsabili“, a spus președintele CJ Arad, Iustin Cionca.

Conducerea CJ a fost prezentă la BPN al PNL, unde au fost şi alţi politicieni din Arad. Surse din cadrul PNL Arad au declarat pentru Agerpres că inclusiv europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a intrat în autoizolare.

Toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PNL vor intra în izolare la domiciliu, după ce senatorul liberal Vergil Chiţac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus, a anunţat, vineri, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„În timpul reuniunii Biroului Executiv, domnul ministru Victor Costache a confirmat faptul că un coleg de-al nostru, domnul senator Vergil Chiţac, a fost diagnosticat pozitiv. Adică este infectat cu COVID-19. Am decis că, având în vedere că senatorul Vergil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic Naţional, toţii membrii Biroului Politic Naţional se vor izola la domiciliu, în conformitate cu deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

De asemenea, toţi senatorii au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică. Atât timp cât există cel mai mic risc ca vreun membru al Biroului Politic Naţional care a participat la şedinţă să fie purtător al coronavirus, se izolează la domiciliu şi solicităm diagnosticarea rapidă“, a declarat Orban la Parlament.

Premierul interimar a solicitat ministrului Sănătăţii să creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toţi liderii PNL care s-au întâlnit recent.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.