Ziarul electronic al arădenilor

Compania de Apă Arad: Folosiți cu responsabilitate resursele de apă!

Seceta din ultima perioadă, temperaturile foarte ridicate și lipsa precipitațiilor duc la creșterea consumului de apă.

Conform legislației în vigoare, (LG. 107/ 1996 actualizată) apa potabilă este destinată strict pentru alimentarea populației, a animalelor și pentru asigurarea igienei și sănătății populației.

Apa potabilă distribuită organizat poate fi utilizată şi în alte scopuri, însă numai dacă s-a asigurat satisfacerea integrală a cerinţelor populaţiei, animalelor şi a activităţilor care necesită apă de această calitate.

Astfel, în perioadele secetoase, când rezerva de apă este redusă, Compania de Apă Arad face apel la toți utilizatorii să înțeleagă că apa potabilă (adică cea tratată în stațiile de tratare ale uzinelor de apă) trebuie folosită responsabil și doar pentru consum propriu, igienă personală, uz gospodăresc (spălarea vaselor și a hainelor) și adăparea animalelor din gospodărie.

Utilizarea apei din rețelele de distribuție în alte scopuri, adică pentru irigarea culturilor sau a gazonului, duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare și diminuează eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.