Ziarul electronic al arădenilor

Combaterea mirosului neplăcut din baie și bucătărie. 7 soluții recomandate

Te confrunți des cu apariția mirosurilor neplăcute în baie și în bucătărie? Cauzele pot fi multiple: prezența animalelor de companie, obiceiul de a fuma în interior, țevile defecte sau gătitul.

Toate pot contribui la mirosuri care te deranjează și de care îți dorești să scapi.

Descoperă cum poți să combați aceste neplăceri în cele mai folosite încăperi din casă, pentru o locuință perfect igienizată, cu miros plăcut.

Folosește soluții și geluri pentru desfundat țevile

Din fericire, pe piață există o serie de soluții anti miros de la Imker, care te pot ajuta să scapi de mirosurile neplăcute din baie sau bucătărie. Ca să nu dai greș, optează pentru soluții profesionale care nu doar că te scapă de mirosuri, ci pot desfunda țevile, prin eliminarea reziduurilor depuse în baie sau în bucătărie.

Cu ajutorul acestor soluții profesionale anti miros, te poți bucura de țevi curate, fiind potrivite pentru orice tip de scurgere. În plus, au acțiune imediată și de lungă durată, curățând pânza freatică. Folosește aceste soluții ori de câte ori dorești să previi formarea altor mirosuri.

Aerisește des încăperile

Ca să combați mirosurile neplăcute din baie și bucătărie, este esențial să aerisești des aceste încăperi. Încearcă să ții mereu ferestrele deschise, în special în baie sau să instalezi un ventilator de evacuare. Sunt disponibile ventilatoare portabile care se conectează la priză și permit creșterea fluxului de aer și neutralizarea mirosurilor.

În ceea ce privește bucătăria, folosește hota și aerisește mai ales după ce gătești. Nu uita să duci mereu gunoiul, pentru ca mirosurile intense să nu rămână mult timp în încăpere.

Curăță baia și bucătăria în mod regulat

Deși pare un sfat banal, încearcă să cureți baia și bucătăria cât mai des. Nu este vorba doar despre praf, însă și mirosurile tind să se acumuleze în timp. Le poți ține sub control atunci când cureți toaleta cu înălbitor sau cu soluții special concepute pentru curățarea băii.

Curăță bine aragazul și chiuveta din bucătărie, pentru a elimina resturile alimentare care se învechesc și miros urât.

Profită de soluțiile naturale din locuință

Ai la îndemână și soluții naturale, pe care le poți crea în orice gospodărie. Poți să îndepărtezi mirosurile urâte din locuință folosind:

  • Bicarbonat de sodiu, care poate să neutralizeze mirosurile din bucătărie sau baie. Poți să pulverizezi soluția obținută din apă și bicarbonat în locuri care tind să rețină umezeală sau să așezi o ceașcă de bicarbonat pe un raft sau deasupra toaletei. Bicarbonatul este un produs natural, nu este toxic și se poate folosi pentru menaj.
  • Oțet. Acesta elimină mirosurile din bucătărie sau baie și îndepărtează fungii și mucegaiul.
  • Lămâie. Un alt ingredient care se găsește în orice locuință este lămâia, care oferă un miros plăcut. Taie fructul și plasează-l strategic în baie sau în bucătărie, pentru un control eficient al mirosurilor.

Apelează la uleiurile esențiale

Nu știi cum să mai scapi de mirosurile persistente din baie sau bucătărie? Pe lângă odorizante, poți să folosești și uleiuri esențiale, pentru încăperi parfumate. Parfumul rămâne în aer mult timp, așa că poți folosi un difuzor cu uleiuri esențiale. Acestea au și rolul de a dezinfecta o încăpere, mai ales dacă optezi pentru produse cu cimbru, mentă sau lemongrass.

Câteva picături de ulei esențial pot fi folosite și într-un spray cu oțet sau bicarbonat de sodiu, pe care să-l utilizezi pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor din bucătărie și baie.

Bucură-te de plante care absorb umezeala

În baie și în bucătărie se formează des umezeală, care poate duce la apariția mucegaiului, cu un miros specific. Astfel, ai nevoie de produse care absorb excesul de umiditate, precum plantele. Ferigile și crinii sunt des utilizați în locuințe, pentru că îndepărtează umezeala.

Florile proaspete au și un rol de înfrumusețare a spațiilor, însă parfumează baia și bucătăria. Așează o mică vază cu flori în apropierea acestor încăperi, pentru un miros plăcut.

Nu uita de lumânările parfumate

În final, plasează și câteva lumânări parfumate în baie sau în bucătărie, în aromele preferate. Le poți folosi fie când mănânci, fie când te bucuri de o baie relaxantă. Ține la îndemână și odorizantele pentru locuință, pe care le găsești sub formă de spray sau geluri parfumate.

Ai în vedere aceste sugestii și scapă de mirosurile neplăcute din bucătărie și baie, pentru o locuință impecabilă!

sursa foto: www.pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.