Ziarul electronic al arădenilor

Clădire în flăcări la Grăniceri. Pompierii au acționat 3 ore pentru lichidarea incendiului

VIDEO Pompierii au intervenit, vineri, la un incendiu izbucnit la o clădire din localitatea arădeană Grăniceri, la parterul căreia funcționează un magazin, iar la etaj sunt camere de locuit.

La intervenție s-a deplasat pompierii de la Garda nr. 2 Chișineu Criș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru și salvare la înălțimi, o autospecială SMURD pentru protecția personalului propriu, o autospecială de primă intervenție și comandă, un ofiter și 12 subofițeri.

Conform ISU Arad, la sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o magazie amplasată în spatele construcției de aproximativ 600 mp, cu etaj și mansardă, propagat la o parte a acoperișului.

„La parterul construcției se află un magazin cu produse alimentare și nealimentare, iar la etaj camere de locuit. După aproximativ o oră de intervenție, incendiul a fost localizat în limitele găsite. Incendiul a fost stins după după 3 ore, intervenția fiind deosebit de dificilă, din cauza prezenței din abundență a materialelor combustibile în magazie, a două butelii de oxigen și a unui butoi cu substanțe ușor inflamabile . Buteliile și butoiul au fost evacuate de pompieri“, a informat ISU Arad.

În timpul incendiului au ars bunurile aflate în magazie, terasa și aproximativ 10% din acoperiș, fiind salvată o mare parte din clădire.

Cauza probabilă a incendiului este, potrivit pompierilor, un coș sau burlan  de evacuare a fumului amplasat necorespunzător față de materialul combustibil.

foto/video: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.