Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad aşteaptă de două luni livrarea a 49 de ventilatoare contractate pentru spital

Consiliul Judeţean (CJ) Arad a contractat, în luna aprilie, achiziţia a 49 de ventilatoare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), în condiţiile pandemiei de COVID-19, iar termenul de livrare a fost depăşit deja cu două luni, firma care şi-a asumat furnizarea echipamentelor invocând cererea mare pe piaţa europeană.

Reprezentanţii CJ Arad au declarat, vineri, că în starea de urgenţă a fost atribuită achiziţia a cinci loturi de ventilatoare către o singură firmă, care şi-a luat angajamentul că va furniza echipamentele.

Cel mai mare lot, de 33 de bucăţi, în valoare totală de 3,18 milioane de lei, ar fi trebuit livrat până pe 9 iunie.

„De două luni aşteptăm livrarea ventilatoare din cel mai mare lot contractat, dar firma care a obţinut contractul invocă cererea mare de pe piaţa europeană, motiv pentru care nu a reuşit să obţină echipamentele de la producător. Firma şi-a asumat penalităţile prevăzute în contracte, iar acestea curg de la data-limită la care ar fi trebuit să ne fie furnizate ventilatoarele pentru spital“, a precizat directorul de comunicare din cadrul CJ Arad, Andrei Ando.

Valoarea totală a celor 49 de ventilatoare este de aproximativ 4,3 milioane de lei.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, declara, pe 1 aprilie, că Secţia TBC a SCJU Arad, care a fost transformată în unitate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, va fi echipată cu ventilatoare pentru toate cele 96 de paturi.

La acea dată, SCJU Arad deţinea un total de 30 de ventilatoare, iar în prezent deţine 47 de bucăţi, 17 fiind achiziţionate de unitate sau primite prin donaţii. Doar 20 dintre acestea sunt alocate pacienţilor cu COVID-19.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.