Ziarul electronic al arădenilor

Circulația tramvaielor și autobuzelor în Arad, suspendată în primele zile din luna mai

Circulația tramvaielor și autobuzelor în municipiul Arad va fi suspendată în primele zile din luna mai, a anunțat Compania de Transport Public.

„Compania de Transport Public Arad aduce la cunoștința publicului călător faptul că, în perioada 1 – 3 mai 2020, se suspendă întregul program de circulație al mijloacelor de transport public efectuat cu tramvaiele si autobuzele“, a informat CTP Arad.

Măsura este luată pentru a descuraja oamenii să circule mai departe de zonele în care locuiesc.

O decizie similiară a fost luată și în perioada sărbătorilor pascale.

UPDATE

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Arad, Claudiu Godja, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că măsura a fost luată la cererea administraţiei locale şi judeţene.

„Aceeaşi măsură a fost luată şi în perioada Paştelui, când am suspendat întregul program de circulaţie al mijloacelor de transport public efectuat cu tramvaiele şi autobuzele companiei. Decizia nu ne aparţine, din decembrie 2019 noi suntem prestatori de servicii pentru Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară de Transport Public Arad, din care fac parte administraţii ale localităţilor în care ne desfăşurăm activitatea“, a declarat Godja.

Reprezentanţii Primăriei Arad au precizat, pentru Agerpres, că s-a solicitat CTP suspendarea activităţii pentru a se descuraja circulaţia în perioada weekend-ului prelungit de 1 mai, când se presupune că mulţi ar intenţiona să iasă la iarbă verde sau în excursii.

După declararea stării de urgenţă, CTP Arad şi-a redus la jumătate capacitatea de transport, pentru că ordonanţele militare au limitat circulaţia persoanelor. Au fost trimişi în şomaj tehnic 240 de salariaţi din cei 540 ai companiei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.