Ziarul electronic al arădenilor

Cinci inculpaţi, arestaţi preventiv într-un dosar de trafic de droguri

Cinci inculpaţi au fost arestaţi preventiv într-un dosar de trafic de droguri, alte trei persoane fiind plasate în arest la domiciliu.

Procurorii au dispus anterior, în urma unor percheziţii, reţinerea a opt suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe psihoactive, fără drept.

„În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate sumele de peste 20.000 de lei şi 3.000 de euro, cantităţi de drog de risc, de mare risc şi substanţe psihoactive, un pistol cu gaze supus autorizării, un cântar electronic de mare precizie şi peste 7.000 de ţigarete (38 de cartuşe) netimbrate“, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de DIICOT.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat, marţi, 16 percheziţii în judeţul Arad, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializate în traficul de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni ilegale cu substanţe psihoactive.

„În fapt s-a reţinut că, în perioada ianuarie – aprilie 2023, pe raza judeţului Arad, a activat o grupare specializată în procurarea, deţinerea în vederea comercializării, ambalarea şi vânzarea, fără drept, de droguri de risc şi de mare risc, precum şi substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive către consumatori de pe raza acestui judeţ, activitate în urma căreia au fost obţinute venituri“, se menţiona într-un comunicat al DIICOT.

Percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. 34 de persoane, conduse la audieri

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.