Ziarul electronic al arădenilor

Cinci camioane în care se ascundeau 145 de migranţi, oprite la PTF Nădlac II

Cinci camioane în care se ascundeau în total 145 de migranţi au fost depistate în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, când urmau să iasă din ţară, şoferii fiind trei români, un bulgar şi un moldovean, toţi cercetaţi penal.

Cei cinci şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, căsuţe din lemn, frigidere, sticle de plastic şi alte bunuri în Italia, Germania şi Cehia.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, în total, 145 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Bangladesh, Nepal, Pakistan, Siria, Egipt şi Irak), ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat”, a transmis, miercuri, Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferii sunt cercetaţi penal pentru trafic de migranţi, iar călătorii clandestini, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Aproximativ 70 de migranți, depistați de polițiștii de frontieră de la Nădlac II și Turnu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.