Ziarul electronic al arădenilor

Cercetaţi pentru că au încercat să scoată ilegal din ţară 19 migranţi

Un ucrainean şi un bărbat cu cetăţenie română şi bulgară sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce poliţiştii de frontieră din Arad şi Timiş i-au prins în autovehicule cu 19 străini care intenţionau să iasă ilegal din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad, în timp ce era supravegheată o locaţie din Timiş, unde sunt cazate persoane de origine afro-asiatică, a fost observat un grup care s-a îmbarcat în două autovehicule înmatriculate în Polonia, deplasându-se spre municipiul Arad.

„Poliţiştii de frontieră au urmărit cele două mijloace de transport, iar pe raza municipiului Arad, în apropierea frontierei de stat, a fost organizat un flagrant, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, cele două mijloace de transport fiind oprite în trafic. Astfel, au fost identificate în cele două autoturisme 19 persoane din Somalia, Nepal, Siria, Bangladesh şi Egipt, intrate legal în România şi doi transportatori, un cetăţean ucrainean şi un cetăţean cu dublă cetăţenie, R. Moldova şi Bulgaria. În cadrul cercetărilor s-a constatat faptul că cei doi şoferi au preluat cetăţenii străini de la centrul de cazare din judeţul Timiş cu scopul de a-i trece ilegal frontiera în Ungaria”, precizează comunicatul.

În timp ce şoferii sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, cei 19 străini din autovehicule sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.