Ziarul electronic al arădenilor

Centrele de vaccinare anti-COVID-19 din Arad, program de trei ore din cauza interesului scăzut al populaţiei

Centrele de vaccinare anti-COVID-19 amenajate şi administrate de Primăria Arad au un program de doar trei ore pe zi, din cauza interesului scăzut din partea populaţiei pentru a se imuniza, iar două din cele şapte centre au fost închise, situaţia fiind similară şi în celelalte centre din judeţ.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat, marţi, că două din cele şapte centre deschise iniţial au fost închise, iar la celelalte cinci programul a fost redus în ultimele săptămâni la doar trei ore pe zi.

„În această perioadă există o cerere foarte mică de vaccin“, a explicat Cotrău.

Trei dintre centrele funcţionale sunt amenajate în cinematografe, iar unul este centrul drive-thru deschis în 28 aprilie în parcarea unui hipermarket, care iniţial era deschis 12 ore pe zi. De la 200 de administrări pe zi la începutul funcţionării centrului drive-thru, aici media zilnică a ajuns la 50 de administrări în iunie şi 30 în prezent.

Cererea mică pentru vaccin se observă în toate centrele deschise în judeţ. Iniţial, au existat 24, însă în prezent mai funcţionează 18.

Conform datelor primite de Agerpres de la Prefectura Arad, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost administrate 224 de doze de ser anti-COVID-19, iar media zilnică de la începutul lunii august a fost de 302 de administrări. Spre comparaţie, în luna iunie media era de 500 de administrări pe zi, iar în aprilie se administrau 1.800 de doze pe zi.

Pentru că de la o lună la alta a scăzut numărul celor care doresc să se vaccineze, autorităţile din judeţ nu şi-au atins ţinta de 100.000 de persoane imunizate complet, fixată iniţial pentru data de 31 mai. Până la 17 august, 98.883 de persoane au făcut schema completă de vaccinare.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.