Ziarul electronic al arădenilor

Cele mai interesante 5 lucruri pe care le poți face atunci când NU ai bani!

Dacă deja citind titlul ai înțeles că privitul stelelor sau poezia inspirată din gânduri de sub duș, brusc, sună ca o variantă viabilă atunci când îți suflă vântul în portofel, ai foarte mari șanse să fii defapt foarte inteligent.

Vezi, privitul pe cer după stele și statistica(lucru pe care-l fac oamenii ce au bani), cu siguranță au ceva legături dincolo de de câteva puncte unite prin linii, care până la urmă au însemnătate.

Legături despre care vei putea afla în continuare în acest top, care îți va îmbogăți cunoștințele despre ceea ce poți face atunci când n-ai bani.

  1. NU împrumuta bani

Asta este valabil doar într-un sens, pentru că nu ai cum să împrumuți ceea ce n-ai (doar dacă ești bancă), astfel, îți este indicat de către oricine să nu împrumuți bani dacă știi că nu ai cum să-i returnezi. Lumea te ține minte dacă ești rău platnic, la fel și orice instituție financiară, astfel, inevitabil va apărea o situație în care vei avea nevoie din nou de bani, ce faci atunci?

Creditele pentru rău platnici sunt concepute special pentru astfel de oameni, cei a căror nume se află fie în biroul de credit sau în evidențele creditorilor, tocmai pentru a-i ajuta să nu fie refuzați ori de câte ori vor avea nevoie urgentă de un împrumut.

Dacă ești adult și ai probleme, student… , ai avut urgențe sau nu ești cel mai bun la gestionatul problemelor, înțelegi foarte bine ce înseamnă să fii sugrumat de necesități și lipsa banilor. Cât despre cum faci rost de banii pe care trebuie să-i înapoiezi în cazul unui astfel de împrumut citește în continuare:

  1. Încerci să înțelegi de ce timpul tău poate valora ceva

Dacă stai să te gândești puțin, valoarea timpului tău este dată de cât de folositor este ceea ce știi să faci. Cât timp lumea plătește bani tipilor care spun glume, cu siguranță trebuie să fie ceva ce poți face și tu ca să-ți monetizezi talentele. Cine știe poate ești un caracter interesant și poți fi salvat de-un blog.

  1. Poți să susții tot felul de campanii de pe facebook sau pe orice altă rețea socială

Cineva și-a pierdut un cățeluș? Perfect! Răspândești informația, transmiți un mesaj clar și gata! Ai reușit să faci o faptă bună, să ajuți o persoană sau măcar să împărtășești vestea celor ce te cunosc. Mai mult decât atât, există nenumărate organizații care abia așteaptă ca cineva să le susțină cauza, cine știe, poate chiar și pentru bani.

Totodată, nu trebuie să fii cel mai activ comentator al tuturor știrilor locale, iar de asemenea, nu trebuie să te cerți cu toată lumea care are o părere diferită de a ta, timpul liber poate fii valorificat și altfel, poate chiar mai productiv.

  1. Te înscrii într-un program de voluntariat

Ce poate fi mai frumos decât să pui capitalismul pe pauză prin faptul că îndrăznești să îți oferi timpul… pe gratis. Voluntariatul nu percepe bani și nici nu trebuie să vină în schimbul unei sume de bani, tocmai pentru că se concentrează pe alte valori, valori în care tu crezi și pe care dorești să le inspiri mai departe prin dedicarea timpului tău acelei cauze.

  1. Mergi la o conferință despre lucruri care te interesează și stai de vorbă cu lumea în sesiunea de networking

Te pasionează ceva? Ei bine există foarte multe șanse să existe tot felul de evenimente care să trateze un subiect ce te-ar putea interesa vreodată. Antreprenoriat, criptovalută, jocuri video, muzică, psihologie sau chiar și… politică, cumva trebuie să vorbești cu lumea și să faci rost de altfel de capital, capital social și cultural!

În concluzie, ești foarte câștigat dacă înțelegi că atunci când nu ai bani, ai posibilitatea să te concentrezi pe lucruri și mai valoroase. Informația, talentul, o competență, sau chiar și oameni. Toate aceste lucruri într-adevăr, doar prin efort aduc bani, dar într-un final acestea reprezintă o investiție către un câștig mult mai mare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.