Ziarul electronic al arădenilor

Cele mai comune 7 probleme ale genunchiului și cum se pot trata

Genunchiul este una dintre cele mai mari și complexe articulații ale corpului uman iar durerile din această zonă pot fi cauzate de mai mulți factori.

Durerile de genunchi sunt unele dintre cele mai frecvent întâlnit dureri, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților și pot fi resimțite la orice vârstă, datorită faptului că, aceste pot proveni din cauze diverse.

Durerea și imobilitatea scăzută sunt acele simptome care predomină la nivelul genunchiului indiferent de cauze, iar în anumite afecțiuni precum gnoartroza care este o boală progresivă, imobilitatea poate duce la invaliditate.

Iată care sunt cele mai comune afecțiuni ale genunchiului.

Leziuni ale ligamentelor

Aceste leziuni ale ligamentelor care se mai numesc și leziuni încrucișat anterior, apar, în mare parte, în timpul exercițiilor fizice.  Leziunile ligamentelor sunt provocate de oprirea bruscă sau de o schimbare a direcției genunchiului foarte brusc.

Leziuni ale meniscului

Leziunile sau chiar ruptura de menisc este o problemă cu care se confuntă în mod special sportivii dar și persoanele care practică sportul în moduri inadecvate sau pun prea multă presiune asupra genunchiului.

Discolări

Inclusiv articulația genunchiului poate fi dislocată, ceea ce duce la o compromitere a fluxului sanguin de la nivelul piciorului. Această problemă necesită o intervenție imediată.

Poliartrita reumatoidă

Aceasta este o boală autoimună care poate afecta oricare articulație a corpului uman, printre care și cea a genunchiului și poate provoca dureri foarte intense și chiar dizabilități.

Tendinita patelară

Tendinita patelară este o inflamație a tendoanelor, o afecțiune cronică care se regăsește de obicei la persoanele care fac în mod repetat aceleașim mișcări precum alrgătorii sau cicliștii.

Artrita

Artrita este o boală inflamatorie cronică sau acută care afectează articulațiile și este degenerativă.  Aceasta este de mai multe tipuri iar cauzele care pot duce la apariția artriteri sunt multiple.

Gnoartroză

Gnoartroza este reprezentată de o degradare progresivă a cartilajului articular și aceasta afecează cel mai frecvent femeile dar și bărbații. Gnoartroza apare la o vârstă mai înainte iar durerile cauzate de gnoartroză sunt foarte intense.

Gnoartroza netratată la timp poate duce la invaliditate și la degradarea completă a articulației, implicit la fricțiunea oaselor.

Infiltrațiile în genunchi – tratament pentru durerile de genunchi

Infiltrațiile în genunchi sunt o formă de tratament recomandată în multe dintre afecțiunile genunchiului care se referă la introducerea unei anumite substanțe în țesuturi, cu rolul de a vindeca sau ameliora o anumită patologie.

Infiltrațiile în genunchi se pot face la ClinicaOxxygene.ro și sunt recomandate în orice afecțiune cu această localizare cu excepția unor rupturi ale unor componente precum meniscul sau ligamentele, care necesită tratament chirurgical, dar și în cazul unor neoplazii sau tulburări de coagulare.

Efectul infiltrațiilor în genunchi este de ameliorare a durerii dar au și un rol semnificativ și în a reda functionalitatea articulatiei.

Infiltrațiile în genunchi care se fac în cadrul Clinicii Oxxygene din București, în funcție de substanța care va fi introdusă în articulație, sunt:

  • Infiltrații cu ozon;
  • Infiltrații cu acid hialuronic;
  • Infiltrații PRP – cu propria plasmă a pacientului;
  • Infiltrații cu produse antiinfalmatoare.

Clinica Oxxygene are o experiență acumulată de peste 10 ani de activitate și dispune de aparatură de ultimă generație, oferind astfel servicii medicale superioare, fiind întotdeauna dedicați sănătății.

Medicii cu experiență din cadrul Clinicii Oxxygene sunt pregătiți nu doar în tratare ci și în prevenție și personalizare a tratamentelor și pot fi găsiți la adresa: Strada Enăchiță Văcărescu Nr. 18, sector 4, București sau pe strada Petre Ispirescu, Nr. 6, Otopeni, Ilfov.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.