Ziarul electronic al arădenilor

Cele mai bune sisteme de securitate pentru apartamente rezidențiale

Alegerea sistemului de securitate potrivit pentru un ansamblu de apartamente nu este o sarcină prea ușoară, de aceea am creat acest articol pentru a vă sprijini, evidențiind inclusiv problemele obișnuite de securitate de care trebuie să țineți cont, împreună cu anumite funcții de securitate suplimentare, care vor spori siguranța clădirii de apartamente.

Ce este un sistem de securitate pentru condominiu?

Avem dreptul de a ne simți în siguranță acasă, indiferent că locuim într-o casă pe care o deținem, sau închiriem un apartament.

Un sistem de securitate pentru condominiu este o combinație de hardware de securitate electrică și fizică ( uși și ferestre cu încuietori tradiționale sau inteligente, sisteme de alarmă, camere de supraveghere, iluminat exterior, senzori de mișcare)  instalată pentru a proteja un complex de apartamente. În plus, securitatea apartamentelor include și practici de securitate personală implementate de chiriași.

Care sunt cele mai comune probleme de securitate în ansamblele rezidențiale

Există mai multe riscuri de securitate în ansamblele rezidențiale, în afara spargerilor de locuințe.

Încuietorile ușilor și ferestrelor sunt o măsură excelentă de securitate, însă cu toate acestea, mulți chiriași uită să-și încuie ușile înainte de a pleca – iar hoții știu asta. Așadar, spargerile sunt costisitoare și pentru dezvoltator și pentru alți rezidenți și au ca rezultat pagube semnificative în cele mai multe cazuri.

Siguranța privind dezastrele naturale și incendiile

Întreruperile de curent apărute din cauza dezastrelor naturale se recomandă a fi combătute cu echipamente potrivite, iar fundația clădirii ar trebui să fie suficient de solidă pentru a rezista inundațiilor, sau cutremurelor. De asemenea, daunele cauzate de fum și incendiu sunt foarte periculoase și costisitoare, de aceea se impune existența unui plan strict cu instrucțiuni de prevenire a incendiilor, pentru a menține clădirea și locuitorii în siguranță.

Cele mai eficiente sisteme de securitate pentru apartamente

Majoritatea apartamentelor necesită o rețea de mai multe soluții de securitate care funcționează împreună pentru a garanta siguranța.

      1. Interfoane video

Videointerfonul este un sistem eficient și modern de control al accesului, ce oferă securitate și facilitează accesul în același timp, cu ajutorul unui singur dispozitiv.

Alegeți un interfon pentru apartamente care să aibă mai multe capabilități, precum: aplicații mobile, filmări video bidirecționale, posibilitatea de a stoca fotografii marcate cu data și ora pentru fiecare eveniment de intrare, sau software bazat pe cloud.

Astfel de sisteme moderne oferă grupul URMET, lider de top în domeniul producției de videointerfoane și audiointerfoane, sisteme de securitate, sisteme de protecție împotriva incendiilor, și altele.

      2. Camere video de supraveghere

Alegerea supravegherii video în ansamblul de apartamente va liniști cu siguranță comunitatea.

În plus, multe camere moderne de supraveghere pot fi monitorizate atât de administratorii de proprietate, cât și de chiriași. Așadar, administratorii pot monitoriza spațiile comune, în timp ce rezidenții își pot vedea ușa din față în orice moment.

      3. Sisteme de alarmă antiefracție

Un sistem de alarmă wireless este de asemenea una dintre cele mai bune variante de protecție a locuinței și prezintă mai multe avantaje: usurința instalării și configurării, simplitate și confort – nefiind nevoie de cabluri și găuri în pereți pentru montaj.

De asemenea, ați mai putea lua în considerare senzorii pentru uși și ferestre plasați în interior, care se activează atunci când sunt deschise. Aceștia prezintă avantajul că pot fi programați să fie activi doar în anumite momente.

Alarmele de incendiu pentru a alerta locuitorii și pompierii despre prezența fumului sau a focului, sunt o altă variantă potrivită, iar detectoarele de monoxid de carbon care alertează locuitorii cu privire la nivelurile periculoase de monoxid de carbon, pot preveni intoxicațiile periculoase.

Tehnologia avansează permanent, iar opțiunile sunt multiple, de la angajarea unor paznici, până la instalarea unor camere cu recunoaștere facială, însă întotdeauna trebuie să țineți cont de raportul calitate-preț și să apelați la specialiști în domeniu, cu experiență vastă, precum cei de la Urmet.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.