Ziarul electronic al arădenilor

Cele 5 instrumente muzicale benefice copilului tău

Perioada copilăriei este cea mai frumoasă, plină de entuziasm și momente unice. În același timp, copiii învață cel mai repede și mai eficient în copilărie, absorbind ca un burete lecțiile primite din jur.

Creierul în dezvoltare are nevoie de stimuli pentru o creștere armonioasă, iar un mod excepțional prin care se poate face acest lucru este și cel mai distractiv: prin muzică.

Studiul unui instrument muzical aduce numeroase beneficii: de la abilități sociale, la dezvoltarea creativității, la transformarea modului în care își exprimă sentimentele.

Iată cele 5 instrumente recomandate pentru copilul tău!

  1. Instrumente cu clape
  • Pianul

Un instrument precum pianul se poate dovedi foarte distractiv pentru copii și, în același timp, foarte util din punct de vedere cognitiv: abilitățile muzicale se îmbină cu cele motorii, contribuind la dezvoltarea coordonării și dexterității.

  • Pianina

Pentru cei care își doresc să-i ofere copilului experiența studiului la pian, însă nu dețin destul spațiu, pot recurge la pianină. Aceasta este asemănătoare, cu diferențe în ceea ce privește sunetul, însă necesită un loc mai mic, fiind și la un preț mai accesibil.

  1. Instrumente cu coarde
  • Chitara

Orice copil este fascinat la vederea unei chitări, datorită atmosferei emoționante care o înconjoară. Atât capacitatea de memorare, cât și creativitatea sunt dezvoltate în studierea acestui instrument, putând fi adaptat în funcție de preferințele copilului – chitară electronică/chitară acustică. Diferența este determinată de forma și de sunetul acesteia, iar alegerea depinde de interesul copilului, descoperă gama de chitare disponibile pe McMusic.ro.

  • Vioara

Un mod eficient de a dezvolta răbdarea și perseverența unui copil este prin studiul vioarei. Aceasta reprezintă o provocare, însă lecția învățată de copil depășește nivelul muzical: stabilirea unor obiective pe care să le și atingă.

  1. Instrumente de suflat
  • Clarinetul

Pe lângă abilitățile muzicale, clarinetul îmbunătățește și sănătatea fizică a unui copil, necesitând exerciții speciale de respirație. Acestea contribuie, de asemenea, la scăderea stresului: o ședință de învățare a clarinetului va duce la relaxarea copilului, fiind o perioadă de destindere pentru el.

Cum alegem instrumentul potrivit copilului nostru?

Am aflat beneficiile instrumentelor muzicale asupra dezvoltării copiilor, însă cum ne dăm seama ce li se potrivește? Ei bine, pe lângă disponibilitatea acestuia, contează cel mai mult personalitatea sa. O fire mai răbdătoare s-ar potrivi vioarei sau pianului, pe când un copil foarte energic s-ar simți mai bine cu o chitară în mână. Cel mai important este ca alegerea să vină din partea sa – dacă îl atrage un anumit instrument, să încerce. De obicei, instinctul lor este cel corect.

Muzica nu numai că expune copii la un mediu social în care se pot exprima liber, dar le și conferă încredere în ei. Fie că alege chitara sau clarinetul, copilul va învăța să fie organizat și creativ în același timp, i se va dezvolta capacitatea de atenție și se va distra împreună cu alți copii. Un copil care studiază muzica este un copil fericit, iar evoluția sa în societate ca un adult stăpân pe sine și abilitățile sale este una sigură.

sursa foto: pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.