Ziarul electronic al arădenilor

Cel mai longeviv primar din judeţul Arad a pierdut alegerile la o diferenţă de 91 de voturi

Gheorghe Burdan, cel mai longeviv primar din administraţia publică locală din judeţul Arad, cu şapte mandate după 1990 şi cu funcţii şi în perioada comunistă, a pierdut alegerile, cu o diferenţă de 91 de voturi în favoarea contracandidatului Flavius Chereji.

În vârstă de 83 de ani, Gheorghe Burdan a candidat pentru a opta oară pentru un mandat de primar în Chişineu-Criş, din partea PSD, şi a obţinut 1.316 voturi, respectiv 31,95%. Contracandidatul său liberal, Flavius Chereji, a obţinut 1.407 voturi, respectiv 34,2%.

După Revoluţia din 1989, Gheorghe Burdan a obţinut primul mandat în 1992. El a mai condus oraşul Chişineu-Criş şi din postura de primar numit în perioada comunistă, între 1979 şi 1982. Timp de 41 de ani, el a deţinut fără întrerupere funcţii în administraţia publică locală.

Contactat de Agerpres, Gheorghe Burdan a spus că îşi acceptă înfrângerea şi că l-a felicitat pe contracandidat.

„Eu ştiu să şi pierd. De acum, mă voi dedica familiei, copiilor şi nepoţilor, deşi nu mă simt ca un om la 83 de ani, sunt încă foarte sănătos. Îmi e foarte greu să mă despart de colectivul de la primărie, sunt oameni dragi mie, mulţi tineri cu care am lucrat excelent în ultimii ani“, a spus Burdan.

Prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca, a menţionat, într-o conferinţă de presă organizată de PNL Arad, victoria PNL de la Chişineu-Criş.

„Am reuşit să câştigăm un oraş nou, Chişineu-Criş, unde nimeni nu s-ar fi gândit să câştigăm această redută a PSD“, a spus Cionca, citat de Agerpres.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.