Ziarul electronic al arădenilor

Cazuri de COVID-19 la elevi și profesori descoperite în alte trei şcoli din judeţul Arad

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, marţi, să treacă parţial în „scenariul roşu“ alte trei şcoli din judeţ, după descoperirea unor cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice și al elevilor.

CJSU a analizat situaţia epidemiologică şi a aprobat ca ciclurile gimnazial şi liceal de la Liceul Teoretic Pâncota să treacă la organizarea cursurilor online, în următoarele două săptămâni, după ce un cadru didactic a fost confirmat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2.

De asemenea, trei clase şi patru grupe din patru clase de la Liceul Teoretic Sebiş au trecut în „scenariul roşu“ după ce un profesor s-a îmbolnăvit de COVID-19.

La Şcoala Gimnazială „Adam Muller Guttenbrun“ din Zăbrani, o grupă de preşcolari a fost trecută în „scenariul roşu“, pentru că un copil a fost confirmat infectat cu noul coronavirus.

De la începerea noului an şcolar, în judeţul Arad au mai fost suspendate cursurile cu prezenţă fizică la Şcoala Gimnazială Zădăreni, unde directorul a fost confirmat pozitiv, şi la Liceul „Sever Bocu“ din Lipova, unde au fost confirmate trei cazuri de COVID-19 la elevi din clase diferite.

La Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş“ din Arad, cursurile au fost trecute în regim online pentru ciclul gimnazial, pentru că aici a fost confirmat un caz de COVID-19 la un cadru didactic.

Totodată, au fost suspendate cursurile la o clasă de la Liceul „Csiky Gergely“ Arad şi la o clasă de liceu de la Colegiul Economic, în ambele cazuri fiind vorba de câte un elev confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Biroul de presă al Prefecturii Arad a precizat, marţi, că în judeţ nu mai există şcoli în „scenariul roşu“ din cauza incidenţei cazurilor de COVID-19 în localităţi, ci doar din cauza cazurilor de îmbolnăvire descoperite în unităţile de învăţământ respective.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.