Ziarul electronic al arădenilor

Caz social. Fetiță de 9 ani, fără părinți, găsită la cerșit în Arad

O fetiță în vârstă de 9 ani, din comuna arădeană Șimand, a fost depistată la cerșit, alături de bunica ei, nevăzătoare și fără niciun venit, iar polițiștii locali au sesizat autoritățile competente, care vor demara o anchetă la domiciliul celor două.

Fetița și bunica ei au fost găsite de polițiștii locali în zona Podgoria din municipiul Arad, în timp ce apelau la mila trecătorilor.

În urma verificărilor, polițiștii locali au decis să se implice pentru ajutorarea fetiței și a bunicii ei.

„O situație ce părea, la prima vedere, un nou caz de cerșetorie, s-a dovedit a fi un caz social. Joi, o bătrână din Șimand, nevăzătoare și care nu beneficiază de niciun venit, însoțită de nepoata sa, în vârstă de 9 ani, au fost depistate în zona Podgoria și, ulterior identificate de polițiștii locali. Odată descoperită situația familială precară, cazul a fost transmis spre soluționare către D.G.A.S.P.C. Arad, care urmează să demareze o anchetă socială la locuința familiei nevoiașe, în colaborare cu Primăria din Șimand“, a anunțat Direcția Generală Poliția Locală Arad.

În timpul discuțiilor cu cele două, polițiștii locali au aflat că tatăl fetiței a decedat, iar mama acesteia a abandonat-o, plecând să lucreze la o fermă din județul Bihor, copila  și bunica rămânând să aibă grijă una de cealaltă.

„Având în vedere faptul că, în astfel de situații, măsura sancționatorie cu amendă nu previne reapelarea la mila publicului de către persoanele sancționate, D.G.P.L. Arad are în vedere intensificarea colaborării cu instituțiile abilitate de asistență socială, pentru identificarea, cazurilor sociale ce produc efecte pe domeniul public. Rezultatele acestei campanii desfășurate în toate cartierele Aradului vor fi comunicate instituțiilor abilitate: D.G.A.S.P.C. Arad, D.A.S. Arad, IPJ Arad și organelor Ministerului Public (dacă vor fi identificate situații de competența acestora)“, a mai anunțat D.G.P.L. Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.