Ziarul electronic al arădenilor

Cariere pentru persoanele extrovertite – Ție ce ți se potrivește mai bine?

Trăsăturile unei persoane extrovertitese recunosc de la distanță, iar faptul că sunt sociabile, uneori peste măsură, poate dicta tipul de carieră pe care să îl urmeze în viață.

Mereu în „lumina reflectoarelor” persoanele extrovertite sunt îndrăznețe, cu zambetul pe buze și pot capta energia celor din jur și folosi în propriul lor interes. Un asemenea lucru poate fi considerat beneficiu, iar dacă te regăsești printre aceste rânduri și te întrebi ce fel de meserie ți s-ar potrivi, descoperă în cele ce urmează câteva dintre acestea.

Ce meserii sunt potrivite extrovertiților și cât de mult îi ajută această trăsătură în viață

  • Actriță sau comediantă, o alegere previzibilă pentru extrovertite

Se spune că extrovertitii/extrovertitele vorbesc mult, gesticulează și socializează oriunde s-ar afla. În plus, le place atenția celor din jur, precum și laudele publicului, drept urmare, un job în actorie le poate contura personalitatea expansivă.  La fel este și cazul celor care vor să activeze în divertisment, un sector plin de reflectoare, atenție și primă scenă. Iar dacă bagajul de umor este la el acasă, atunci cu siguranță că succesul este garantat.

  • Meseria de model de videochat, potrivită pentru fetele îndrăznețe

Unui domeniu provocator așa cum este videochatul nu îi lipsește libertatea de exprimare, comunicarea deschisă și atenția asupra propriei persoane. Dacă te regăsești în aceste caracteristici și dacă nu îți lipsește curajul de a încerca ceva interesant, atunci te poți considera o persoană extrovertită. Un videochat studio, așa cum este Richgirls-studio.ro, îți poate oferi ocazia de a te desfășura în elementul propriu, profesând o meserie bănoasă, cu șanse mari de dezvoltare.

  • Sectorul de relații cu clienții, excelent pentru cei cu vorbele la îndemână

Deși considerat un domeniu destul de dificil din cauza interacțiunii permanente cu publicul, sectorul relațiilor cu clienții poate fi pe placul persoanelor extrovertite. Un job în call center sau în magazine în fața clienților necesită atenție către detalii, comunicare și o deschidere către soluționarea problemelor.

Odată regăsite aceste aspecte, un extrovertit poate profesa cu plăcere și dorința de a evolua cât mai mult. Este important ca aceștia să învețe de la început cum să trateze situațiile neprevăzute sau cele care implică persoane dificile.

  • Organizarea de evenimente, un domeniu captivant pentru extrovertiți

O organizatoare sau un organizator de evenimente este obligat, datorită meseriei, să între în contact cu foarte mulți oameni, fie clienți, fie colaboratori. Acest job presupune interacțiune constantă și rezolvarea sarcinilor ce țin de realizarea unui eveniment fără cusur.

Persoanele comunicative și deschise, așa cum sunt cele extrovertite nu pot decât să se bucure de oportunitățile oferite de un job ca organizator de evenimente pentru că se vor simți în largul lor.

Asadar, acestea sunt doar câteva dintre meseriile ce pot fi atribuite persoanelor care adoră contextele sociale și care se simt bine atunci când preiau controlul situației. Chiar dacă pot părea ușor impulsivi, conform personalității puternice, extrovertiții se vor regăsi mereu în cercuri sociale deschise, aplaudați sau apreciați la scară largă.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.