Ziarul electronic al arădenilor

Călin Bibarț, la învestirea ca primar: „Personal ridic mănușa provocării mandatului care urmează“

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, și cei 23 de consilieri locali aleși la scrutinul din data de 27 septembrie, au depus jurământul în cadrul ședinței de constituire ce a avut loc, sâmbătă, în sala mare a Palatului Cultural.

Învestirea primarului și a noului Consiliu Local al Municipiului Arad a avut loc în prezența primului-ministru, Ludovic Orban.

După învestire, primarul Călin Bibarț a afirmat că „trăim vremuri dificile și complicate, dar astfel de vremuri dovedesc tăria celor care le traversează“.

„Maica Tereza, în simplitatea și profunzimea sa, spunea: «dincolo de orice reușită, e o altă încercare». Este gândul care mă animă în aceste momente, deoarece, dincolo de reușita care a făcut posibilă și festivitatea de astăzi, stă o încercare, o încercare pe care o privesc ca pe o provocare. O provocare pe care o accept pentru că ea poartă un nume drag, atât mie, cât și dumneavoastră: Arad. Trăim vremuri dificile și complicate, dar astfel de vremuri dovedesc tăria celor care le traversează. Iată de ce, personal ridic mănușa provocării mandatului care urmează, fiindcă eu cred în valorile Aradului, cred în potențialul arădenilor, cred în ceea ce pot și vreau să fac și cred în Dumnezeu.

Și, de aceea, revin la cuvintele Maicii Tereza care spunea: «nu lăsa ca să se tocească tăria pe care o ai în tine». A fost un drum de parcurs până aici, iar cel care urmează va fi un alt drum lung.  Privind la calea ce-mi stă în față, atât mie, cât și colegilor din Consiliul Local în noul ciclu administrativ, voi încheia tot cu un citat: «când nu mai poți să alergi, ia-o la trap, când nu poți nici asta, ia-o la pas, când nu poți să mergi, ia bastonul, însă nu te opri niciodată!». Dragii mei, domnule prim-ministru, vă asigur că noi arădenii nu ne vom opri niciodată din demersurile noastre pentru Arad. Doamne ajută!“, a spus primarul ales, Călin Bibarț.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că prin prezența sa la acest eveniment transmite un mesaj: „Guvernul pe care-l conduc este alături de municipiul Arad, alături de proiectele autorităților locale, proiecte de dezvoltare, proiecte care urmăresc să crească calitatea vieții pentru locuitorii Aradului, proiecte care urmăresc dezvoltarea de oportunități suplimentare, proiecte care urmăresc ca Aradul să se dezvolte“.

Partidele din care fac parte cei 23 de consilieri sunt: PNL, USR- PLUS, PSD, UDMR și PMP.

Componența noului Consiliul Local Municipal este următoarea: Aur Csilla, Bîlcea Ovidiu-Sergiu, Bognar Levente Grigorie, Buruc Cosmin-Alexandru, Cheșa Ilie, Costea Ioan-Cătălin, Curcanu Dorian-Florin, Faur Lazăr, Fordon Decebal-Ciprian, Galea Cristian-Aurel, Ilioni Florin, Korodi Dan-Andrei, Mariș Florin, Mayer Siegfried-Emeric, Meszar Alexandru, Naaji Antoanela-Luciana, Pașca Mihai, Săbău Daniela-Arieta, Stana Florin-Sebastian, Vlad Codrin-Dacian, Vlad Sergiu-Cosmin, Vornicu Dorina-Stela și Wass Liliana-Viorica.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.