Ziarul electronic al arădenilor

Brânză şi carne, retrase din magazine pentru că nu se cunoaşte provenienţa

Sute de kilograme de produse alimentare, în special brânză şi carne, au fost retrase de la vânzare din magazine din Arad, de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), care nu au putut stabili provenienţa mărfurilor sau au constat că sunt expirate.

Conform unui comunicat de presă remis, miercuri, de DSVSA Arad, inspectorii au efectuat mai multe controale la magazine sau depozite de produse alimentare, constatând că unele dintre acestea aveau în stoc carne sau brânză neetichetate, fără elemente de identificare şi ţinute în condiţii insalubre.

„A fost identificată, la un magazin alimentar din zona cartierului Alfa, o cantitate de 97 kilograme de carne de pui neetichetată, cu origine necunoscută. Întreaga cantitate a fost pusă sub sechestru şi ulterior neutralizată la o firmă de specialitate. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 6.000 lei.

Tot în această perioadă, la un depozit alimentar din zona UTA, inspectorii au găsit 322 kilograme de urdă fără elemente de identificare, 32,5 kilograme de sos roşii din Italia expirat, 283,5 kilograme de pulpă de roşii fără menţionarea termenului de valabilitate. Întreaga cantitate a fost pusă sub sechestru, urmând a fi neutralizată. Operatorul a fost sancţionat contravenţional conform HG 984/2005 cu 45.000 lei“, se arată în comunicat.

DSVSA face apel la consumatori să verifice cu atenţie produsele pe care vor să le cumpere, în special valabilitatea şi condiţiile de păstrare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.