Ziarul electronic al arădenilor

Benone Sinulescu, la spital. Artistul a fost găsit inconștient în casă 

Solistul de muzică populară Benone Sinulescu se află în spital, după ce, joi, a fost găsit inconștient, căzut în casă.

Fostul impresar al artistului, Ionuț Pavel, spune că familia cântărețului a decis ca acesta să fie dus la un centru paleativ, în loc sa fie tratat într-un spital de specialitate.

În cursul zilei de sâmbătă, Benone Sinulescu, în vârstă de 84 de ani, a ajuns la Unitatea de Primire-Urgențe de la Spitalul Județean Arad, cu o ambulanță de tip SMURD, pentru a fi supus unor investigații medicale generale, fiind transportat de la un centru de îngrijiri paleative din comuna Vladimirescu.

Potrivit impresarului, starea de sănătate a lui Benone Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă rămas izolat în pandemie și fără acces la medicul specialist, situația s-a agravat.  

„Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemie, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate ar fi ajutat mult la reuperarea sa medicală. 

Când în sfârșit, aflat într-o stare gravă, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timisoara, care a tras un semnal de alarma si a spus ca Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza înfundarii arterei carotide si care, totodată, a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment. După schimbarea medicației, starea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătății dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție. 

Deși tensiunea îi crescuse foarte mult (valori ale tensiunii si de 20 cu 10), persoanele din jurul său nu au crezut că se poate întâmpla ceva mai rău, dar s-au înșelat. Nea Beni a fost găsit joi inconștient, căzut în casă. 

Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de  îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă «momentul de final» al artistului. 

O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile”, este mesajul transmis presei de impresarul Ionuț Pavel.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.