Ziarul electronic al arădenilor

Bebeluș de 5 săptămâni, cel mai tânăr pacient vindecat de COVID-19 la Arad

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a anunţat că 474 de pacienţi au fost vindecaţi de COVID-19, până în prezent, după ce au primit rezultate negative la două testări consecutive, iar cel mai tânăr pacient a fost un bebeluș de 5 săptămâni.

„Un bebeluș de 5 săptămâni este cel mai tânăr pacient vindecat la Arad de COVID-19. Bebelușul a fost diagnosticat cu virusul SARS CoV-2 și a fost tratat în cadrul Compartimentului de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, timp de mai bine de trei săptămâni. De la începutul pandemiei și până marți, de pe secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au fost externați, vindecați, 474 de pacienți, cu vârsta cuprinsă între 5 săptămâni și 97 de ani“, a informat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Până marți, în judeţul Arad au fost confirmate 698 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 78 de pacienţi au decedat.

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, marți, la ora 9.00, 38 de persoane.

Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1.359.

În ceea ce privește persoanele izolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 2.392, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de izolare la domiciliu este 4.822.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.