Ziarul electronic al arădenilor

Bătrân rătăcit într-o zonă deluroasă, găsit căzut şi deshidratat

Un bărbat în vârstă de 86 de ani, care s-a rătăcit într-o zonă deluroasă din judeţul Arad, a fost găsit după ce familia acestuia a alertat serviciile de urgenţă, iar în căutarea bătrânului au pornit poliţişti, jandarmi, salvamontişti şi voluntari, victima fiind găsită căzută şi deshidratată într-o zonă cu vegetaţie abundentă şi înaltă.

Incidentul a avut loc joi după-amiază, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, operaţiunea de salvare fiind pornită după ce o femeie s-a prezentat la Postul de Poliţie Moneasa şi a povestit că soţul său, în vârstă de 86 de ani, a plecat de dimineaţă în pădure să adune vreascuri şi uscături, în zona Dealului Delani, dar nu s-a întors la masa de prânz.

„În timp ce poliţista de serviciu încerca să o liniştească pe tanti Leana, colegul ei a alertat Secţia 9 de Poliţie Rurală Sebiş, şi în cel mai scurt timp mai mulţi poliţişti au sosit la faţa locului. A fost solicitat sprijinul colegilor jandarmi montani şi salvamontişti, iar împreună cu lucrători din primărie şi voluntari s-a pornit în căutarea bărbatului. Prin iarbă înaltă de un metru, aproape de liziera pădurii, după zeci de minute de căutări, unul dintre salvatori a auzit o voce firavă care l-a condus către baci Pavel. Era căzut, deshidratat, dar fericit că nu l-a prins noaptea singur, lângă pădure“, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Adina Aconstantinesei.

Salvatorii l-au dus pe bătrân pe braţe şi apoi cu ATV-ul până la autospeciala Serviciului Judeţean de Ambulanţă, sosită între timp la faţa locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Conform medicilor, bărbatul este în afara oricărui pericol, fiind deja alături de familia sa, în Moneasa.

foto: IPJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.