Ziarul electronic al arădenilor

Bărbat plecat de acasă, găsit după 12 zile în podul unui grajd nefolosit

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din judeţul Arad, care a plecat de acasă la începutul lunii ianuarie, iar între timp familia l-a dat dispărut, a fost găsit după 12 zile la 30 de kilometri de casă, în podul unui grajd nefolosit din vârful unui deal.

Primarul comunei Vărădia de Mureş, Crina Miculiţ, a declarat vineri, pentru Agerpres, că bătrânul este din satul aparţinător Baia, iar familia l-a dat dispărut după ce plecase de acasă pe 2 ianuarie.

„El mai plecase de acasă, dar mereu s-a întors, însă după mai multe zile familia s-a îngrijorat că nu îl găseşte şi l-a dat dispărut. Întâmplarea face că proprietarul unui grajd aflat în vârful unui deal din localitatea Dumbrăviţa (comuna Bârzava) a observat că scara la pod este aşezată, deşi el ştia că a dat-o jos. Grajdul e mai departe de casa proprietarului şi nu este folosit. Când a mers omul să vadă despre ce este vorba, l-a găsit pe bătrânul dispărut. Era într-o stare foarte rea, neîngrijit, slăbit şi murdar. Zona este şi cu zăpadă mare, o fi căutat acolo un adăpost“, a precizat Miculiţ.

Primarul a mai spus că bărbatul a fost dus la medic pentru un consult, apoi a fost transportat acasă la familie de către poliţişti.

Conform IPJ Arad, bărbatul a fost preluat de poliţişti după căutări intense într-o zonă greu accesibilă.

„Era îmbrăcat în aceleaşi haine cu care plecase de acasă. Înainte de a fi găsit, el a fost căutat pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare. La căutările desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Secţiei Rurale Săvârşin a luat parte şi un subofiţer ISU, din cadrul Secţiei Bârzava, aflat în timpul liber. Acesta a însoţit echipele de căutare cu autoturismul personal, special echipat pentru deplasarea în zone greu accesibile. Activităţile de căutare au fost îngreunate de terenul greu accesibil în orice anotimp, de ninsoarea abundentă din ultimele zile şi de temperaturile scăzute“, au spus reprezentații IPJ Arad.

Bărbat dispărut din 2 ianuarie. Dacă l-ați văzut, sunați la 112!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.