Ziarul electronic al arădenilor

Bacalaureat 2022. 105 absenți la a treia probă scrisă, la Arad

La a treia proba scrisă (E.d) – proba la alegere a profilului și a specializării) din cadrul examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie – iulie 2022, au fost prezenți 2.404 de candidați (95,81% din totalul candidaților înscriși): 2.229 candidați din promoția curentă, respectiv 175 din promoțiile anterioare.

Proba s-a desfășurat miercuri, 22 iunie, în 11 centre.

Nu au participat 105 candidați.

Nu a fost eliminat nici un candidat pentru fraudă.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15.00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă se va desfășura maine, 23 iunie 2022, la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12.00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 -18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.