Ziarul electronic al arădenilor

Autoturisme de lux căutate în Italia şi Spania, găsite la PTF Nădlac II

Două autoturisme de lux care erau căutate în Italia şi Spania, după ce ar fi fost furate, au fost descoperite, când se încerca scoaterea lor din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad, primul autoturism descoperit este un Mercedes AMG, fabricat în 2018, în valoare de 100.000 de euro. Acesta se afla pe remorca unui microbuz condus de un bulgar de 40 de ani.

„La controlul de frontieră, cetăţeanul bulgar a prezentat certificatul de înmatriculare pentru autoturismul în cauză. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca bun pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia“, precizează comunicatul.

Şoferul a declarat că a luat maşina de la un prieten şi susţine că nu ştia că era în atenţia autorităţilor.

Al doilea autoturism este un BMW X6, în valoare de 86.000 de lei, căutat de autorităţile din Spania. La volan se afla un român de 32 de ani, care a prezentat certificatul de înmatriculare.

În timpul verificărilor, însă, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Spania. Şi în acest caz, şoferul a declarat că nu ştia că maşina este căutată de autorităţi.

Cele două autoturisme au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor. Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tăinuire.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.