Ziarul electronic al arădenilor

Autoritățile au decis scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Arad

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a decis modalitatea de efectuare a cursurilor în școlile din județ, conform celor trei scenarii.

Astfel, în funcție de incidența cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus în fiecare localitate, autoritățile au stabilit că în județul Arad sunt 7 unități care vor începe noul an școlar în scenariul roșu, 28 în scenariul galben, 10 în verde-galben, iar una în scenariul galben-roșu.

Cele 7 unităţi de învăţământ care vor funcţiona online, în scenariul roşu sunt: Liceul Tehnologic Chişineu Criş, Şcoala Gimnazială „Cristian Herbei” Vărădia de Mureş, Şcoala Gimnazială „Cheorghe Groza” Moneasa, Şcoala Gimnazială „Ştefan Cicio Pop” Conop, Şcoala Gimnazială Dezna, Şcoala Gimnazială Pleşcuţa, Şcoala Gimnazială Tauţ.

Decizia a fost luată, joi, în cadrul şedinţei extraordinare a C.J.S.U. Arad.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, miercuri, că a recomandat inspectorilor şcolari generali să nu organizeze festivităţi la începutul anului şcolar, precizând însă că directorii unităţilor de învăţământ deja luaseră decizia să nu facă astfel de manifestări.

„Am recomandat inspectorilor şcolari generali, în discuţiile pe care le au cu directorii unităţilor de învăţământ, să nu organizeze aceste festivităţi de început de an, iar dacă, acolo unde avem copii care vin pentru prima dată în spaţiul unităţii de învăţământ, și se doreşte să existe în curtea şcolii un eveniment prin care sunt primiţi elevii, acest lucru să se realizeze cu măsuri sporite de siguranţă, în aşa fel încât să nu-i expunem în niciun fel pe elevi”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a precizat că din discuţiile avute cu directori de unităţi de învăţământ aceştia luaseră decizia să nu organizeze activităţi la debutul anului şcolar.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenţei cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

VEZI Hotararea CJSU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.