Ziarul electronic al arădenilor

Autorităţile arădene se implică în realizarea unei reţele a solidarităţii

Autorităţi şi asociaţii civice din Arad se implică în realizarea unei „reţele a solidarităţii“, prin care se vor aduna fonduri şi materiale medicale pentru spitalele în care vor fi trataţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, în timp ce voluntari vor ajuta persoanele izolate la domiciliu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sergiu Bîlcea a declarat, marţi, că „Reţeaua Solidarităţii în Arad“ va fi formată din autorităţi publice, organizaţii non-guvernamentale şi voluntari care vor să îi ajute pe cei afectaţi de pandemie. În acest sens, la Prefectură a avut loc o întâlnire care a reunit Consiliul Judeţean, Primăria Arad, Direcţia de Asistenţă Socială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi reprezentanţii unor asociaţii civice.

„În aceste zile simţim un moment de solidaritate, mulţi oameni vor să ajute dar nu ştiu cum. Ideea noastră este să realizăm o reţea care leagă oameni, pe cei care doresc să ajute şi pe cei care au nevoie de ajutor. (…) Vom sprijini, prin campanii care au demarat deja, adunarea de fonduri pentru spitale, de materiale medicale“, a spus Bîlcea.

El a adăugat că va fi disponibil non-stop un număr de telefon la care cei care sunt izolaţi sau persoanele vulnerabile vor putea solicita ajutor.

„Voluntarii şi angajaţii serviciilor sociale din Arad vor ajuta persoanele aflate în dificultate. În acest moment, la Arad situaţia este sub control, dar se poate deteriora şi noi trebuie să fim pregătiţi. Avem redactate regulamentul şi procedurile, miercuri le vom prezenta la Prefectură şi pornim campania. Fiecare arădean dispus să ajute se va putea implica, în funcţie de posibilităţi“, a mai declarat vicepreşedintele CJ Arad.

Marţi dimineaţa, în judeţul Arad se aflau în carantină 133 persoane, în cinci centre speciale, iar în izolare la domiciliu se aflau 192 de persoane.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.