Ziarul electronic al arădenilor

Au început lucrările de decolmatare de pe Valea Hălmăgel

Specialiştii Administraţiei Naţionale Apele Române au început lucrările de decolmatare de pe Valea Hălmăgel, din amonte de acumularea nepermanentă cu acelaşi nume, amplasată pe Crişul Alb, informează ANAR pe pagina sa de Facebook.

„Acţionăm preventiv pentru reducerea riscului la inundaţii în localităţile Sârbi, Hălmăgel şi Hălmagiu din judeţul Arad. Au început lucrările de decolmatare de pe Valea Hălmăgel, din amonte de acumularea nepermanentă cu acelaşi nume, amplasată pe Crişul Alb. Colegii de la Sistemul Hidrotehnic Independent Crişul Alb – Apele Române Crişuri au excavat până în prezent un volum de 1.340 mc aluviuni. Acesta se extrage din canalul de acces al golirii de fund. Scopul acestei intervenţii este de a reface secţiunile de scurgere ale apei, eliberându-le astfel de pietrişul şi mâlul care s-au depus în albie“, menţionează sursa citată.

În funcţie de condiţiile hidro-meteorologice, lucrările urmează să fie finalizate în această săptămână.

Ultima viitură de pe râul Hălmăgel, înregistrată la începutul acestui an, a afectat podul şi zidul de sprijin din localitatea Hălmăgel din judeţul Arad.

Specialiştii ANAR au intervenit la acea dată în regim de urgenţă pentru dezafectarea podului, iar malurile din zona afectată au fost consolidate cu piatră brută (anrocamente). Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Primăria Hălmăgel.

foto: ANAR

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.