Ziarul electronic al arădenilor

Atenționare meteo. Meteorologii anunță vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări cod galben și cod portocaliu de vânt puternic, pentru mai multe județe, printre care și Arad.

Conform ANM, prima atenționare, cod galben, intră în vigoare în seara zilei de duminică, 23 februarie, la ora 18.00, când vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h.

În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

A doua atenționare, cod portocaliu, vizează zonele montane. Astfel, începând din seara zilei de duminică, ora 20.00, și până luni, ora 18.00, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h.

Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.