Ziarul electronic al arădenilor

Atenționare meteo. Caniculă şi disconfort termic în județul Arad

Peste 20 de județe din țară, între care și Arad, au intrat joi sub Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, cu temperaturi care vor urca la 40 de grade în sudul Câmpiei Române şi sudul Banatului.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica, joi, 13 iulie, în cea mai mare parte a ţării, iar vineri, sâmbătă şi duminică (14, 15 şi 16 iulie) va persista îndeosebi în regiunile sudice.

Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Sunt vizate de avertizarea ANM 23 de judeţe şi Capitala.

Temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar în după-amiaza zilei de joi în sudul Câmpiei Române şi sudul Banatului se vor atinge valori în general de 38 – 40 de grade Celsius. Nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18 – 22 de grade.

Meteorologii avertizează că valul de căldură se va intensifica şi la Bucureşti, unde va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar temperaturile maxime vor urca până la 39 de grade joi după-amiaza. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Minimele termice în Capitală vor fi de 19 – 22 de grade Celsius.

Potrivit sursei citate, valul de căldură va persista şi săptămâna viitoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.