Ziarul electronic al arădenilor

Aradul găzduiește Școala de Vară a Societății de Științe Istorice din România

Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, împreună cu Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, în colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Arhiepiscopia Aradului, Asociația „Ștefan Cicio Pop” Arad, Asociația „ASTRA arădeană – 1863”, organizează, în perioada 19 – 24 iulie 2018, Școala de Vară a Societății de Științe Istorice din România.

Având ca temă „România de acum 100 de ani, România de peste 100 de ani. Imaginând bicentenarul”, Școala de Vară a Societății de Științe Istorice din România reunește profesori de istorie, istorici, universitari și cercetători din toate județele țării cât și din Germania, Ungaria, Serbia și Republica Moldova.

În această săptămână la Arad vor conferenția prestigioși universitari și cercetători din țară și din străinătate, printre care se numără: prof. univ. dr. Rudolf Gräf (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Victor Neumann (Universitatea de Vest din Timișoara), prof. univ. dr. Bogdan Murgescu (Universitatea din București – președintele Societății de Științe Istorice din România), dr. Mircea Măran (Vârșeț, Serbia), dr. Svetlana Suveică (IOS Regensburg, Germania), cercetător științific I dr. Ioan Hațegan (Academia Română, Institutul „Titu Maiorescu” Timișoara), lector univ. dr. Bogdan Bucur (SNSPA București), conf. univ. dr. Ioan Cârjă (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), prof. dr. Mihaela Grancea (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu) etc.

De asemenea, pe perioada derulării Școlii de Vară, celor aproximativ 60 de participanți li se vor organiza vizite la obiective istorice și de cultură din municipiul și județul Arad, precum și o vizită la Budapesta, pe urmele românilor din Ungaria.

„Ne bucurăm că în Anul Centenar am reușit să organizăm această prestigioasă manifestare științifică, ce reunește personalități de prim rang din domeniul istoriei, atât din țară cât și din străinătate. Ne-am dorit mult ca lucrările din acest an ale Școlii de Vară să se desfășoare aici, ca un argument al rolului pe care Aradul l-a jucat în urmă cu 100 de ani, acela de Capitală politică a Marii Uniri. Sper ca participanții la acest eveniment să petreacă cât mai multe clipe plăcute în municipiul și județul Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.